Måndag

Måndag idag...en ny vecka och förhoppningsvis så kommer det en ny utmaning i slutet av denna annars får man vänta tills nästa vecka och hoppas att utmaningen kommer då.

Men det blir en "utmaning" denna vecka för imorgon ska man till:

Precis...imorgon är det sista besöket hos barnmorskan =) (om nu lillkillen bestämmer sig för att komma på Söndag).

Oscar är helt pirrig hela tiden, så fort jag ringer så tror han att det är dags att åka in, men jag hoppas att han väntar tills Lördag eller Söndag. Själv är man också uppe i varv, man kan ju fan inte sova på natten, först kan man inte somna för att man tänker på det för mycket, vilket man inte ska göra för att inte stirra upp sig för mycket på natten, sen när man väl har somnat så vaknar man varje minut för att magen är i vägen vajre gång man vänder på sig...sen när man vaknar tidigt på morgonen så kan man inte somna om eftersom det är ljust ute och då även ljust i sovrummet.

Vad ska jag göra för att kunna sova? Måste få vila ut nu så mycket jag kan annars kommer jag inte orka upp på natten sen när lillkillen är ute.

6 dagar kvar!


Puss på er!


Söndag

Känner mig riktigt dålig bloggare om jag inte skriver varje dag och gör mina läsare glada, och dem flesta av er undrar säkert hur det är med mig och om jag känner något och allt sådant...!

Ska tala om för er att idag har man flugit fram och tillbaka mellan olika affärer och hem. Först iväg till Rusta och lämna tillbaka golvet som blev över efter att Oscar lagt det nya golvet i hallen (bra gjort), sen till Biltema och handla lite olika bildelar (väldigt överraskande eller hur?), sen bar det iväg till Meckonomen eftersom Biltema inte sålde en sak som Oscar ville ha, sen var det Väla och in på Kappahl för inköp av en amningsbh (äntligen), sen iväg till Oscars jobb för att tvätta 9-5:an och lämna jourbilen, sen hem till Oscars föräldrar och vara där till klockan 19:00, efter det stack man hem, men vi körde iväg lika fort igen eftersom vi inte hade någon mat hemma så det bar iväg till statoil för "lite" mathandel, klockan 21:00 var man hemma och färdigäten.

Dagens händelser...men anledningen till att jag inte skriver förrän nu är för att Oscar tog datan och höll hårt i den fram tills jag lyckades slita den ifrån honom nu.

Jag har haft förvärkar hela dagen, men inget som har varit outhärdigt eller ohanterbart, men när jag kom hem från Oscars föräldrar så bröt jag ihop eftersom jag inte kunde få av mig byxorna själv p.g.a magen, men Oscar hjälpte mig till sist.

Nu är det inte alls långt kvar, BB-väskan står färdig och redo att användas, nu ska bara värkarna komma igång ordentligt och vattnet ska gå, sen bär det av...ni vet när jag har åkt in för då blir bloggen inte skriven i på typ 2-3 dagar =).

1 vecka kvar! (7 dagar)

Puss på er!


Lördag

Inte mycket att skriva idag eftersom det är Lördag.

Oscar har egentligen meckarhelg idag, men han har faktiskt varit hemma hela dagen =O, helt jävla otroligt, men det kan bero på att han och hans far ska lägga golv idag, när hans far behagar komma hit, sen när det är fixat så ska Oscar iväg till sitt jobb och sätta på avgasröret på sin 9-5:a så då blir det lite meck och lämna mig ensam hemma, bara han kommer om det skulle sätta igång så =P.

Inte långt kvar nu innan han kommer fram lillkillen =), känns helt sjukt, kommer sakna min gravida mage, inte alla bristningar och sånt, men jag kommer sakna att ha han i magen och känna hur han rör sig och att smeka min mage =), men det är väl mysigare att smeka sin bebis på riktigt hehe =P.

1 vecka och 1 dag kvar! (8 dagar)

Puss på er!


Fredag

Ja, man överlevde Torsdagen, men jag fick lite hjälp av sambon, man låg och mös framför tv:n med filmen "Not another teen movie", den lyckades motionera skrattmusklerna hehe, även på Oscar =P.

Hade enorma förvärkar igårkväll också (i slutet av filmen), vet att dem riktiga kommer kännas mer, men mina förvärkar har aldrig varit så starka som dem var igårkväll. Oscar säger att jag springer rundor för mycket och tycker att jag bara ska lägga mig ner i soffan eller sängen och bli där tills det är dags att föda nästa vecka, han tror att om jag rör på mig för mycket så kommer lillkillen komma ut tidigare än vad han ska, men det gör inte mig något hehe =).

Birdie står och tittar ut genom fönstret i vardagsrummet och sen tittar på mig, fast hon precis varit ute, otacksamma hund. Nessie sover i soffan, Rally ligger i en väska och tvättar sig, Micra ligger på Oscars termobyxor i hallen och sover och Bob kom nu och skulle bråka med Rally, trevliga djur vi har va? =).

Oscars meckarhelg denna helgen, inte för att han var hemma förra helgen, men vad kan jag göra åt det...ingenting.

1 vecka och 2 dagar kvar! (9 dagar)

Puss på er!


Torsdag

Äntligen är det Torsdag eller ja...lite närmare helgen har man ju kommit, måste övervinna Fredag imorgon också sen kan man ju börja hurra hehe =P.

Men ikväll händer det ändå något roligt som gör att Torsdagskvällen går fort fram.
Film på kanal 6 klockan 21:00 - "Not another teenmovie"
Rätt rolig om jag får säga det själv, fast det var ett tag sen man såg den =).

Idag blir det torskfileé med makaroner till middag, har inte så himla god fantasi när det gäller mat, men är man hugnrig så är det ju en snabb och lätt maträtt att laga, sen var det ett tag sen man åt torsk så det blir god mat också (för min del) =).

Bloggtorka eller vad hehe =D, men tyvärr så har jag inte så mycket att skriva om som jag brukar, fast när mina inlägg blir långa så hanldar det bara om en massa skit som jag tjatar om.

Drömde förrästen att jag åkte hem till min gamla kompis Emma i Trelleborg (det var ett tag en man träffade henne), i alla fall, jag åkte och hälsade på henne och skulle stanna där i en vecka =S, är det så smart när man ska föda om nästan en vecka, men jag fick åka hem igen eftersom jag hade glömt att ta med mig min väska med kläder och allt sådant i, sen när jag kom hem så skulle Oscar ut och festa med en annan kvinna som av någon konstig anledning var mattant på Johans skola =S, sen vaknade jag =S. Vadå konstig dröm? Nejdå...bara lite hehe =P.

1 vecka och 3 dagar kvar! (10 dagar)

Puss på er!


Onsdag

Eftersom Onsdagar har blivit så enormt tråkiga så tänkte jag lägga in TVÅ magbilder idag. Vet att jag är urusel på att lägga upp magbilder, men när man ser magen själv varje dag så tycker man inte att det är så stor skillnad faktiskt, fast det egentligen är det.

Bara kommit halvvägs denna vecka och Oscar har redan bränt bort mer än halva lönen, visst har jag fått in pengar, men inte på mitt "riktiga" konto utan på ett sparkonto så vi kommer inte åt dem eftersom Erik (den klåfingriga lillebrodern) har tryckt på min dosa och på så viss låst den så jag kommer inte in på internetbanken och kan då inte föra över pengarna till mitt "riktiga" konto. Måste på så viss fixa leg som tar upp till 2 veckor att få för att sen på in på banken och fixa en ny dosa...komplicerat värre.

Nej, nu ska jag inte tjata mer om det eller uppehålla er mer, ni vill ju säkert se magbilderna =P.
Bilderna togs i Måndags.

Min mage sedd uppifrån...var är mina fötter? =S

Och så den gamla vanliga bilden:

Ser kanske ut som om jag svankar mycket på vecka 38-bilden, men det gör jag inte, magen har växt så mycket på 6 veckor.

Hoppas ni blev nöjda =).

1 vecka och 4 dagar kvar! (11 dagar)

Puss på er!


Tisdag

Då var det Tisdag, skönt att veckan rör på sig, sakta i för sig, men vi kommer ändå framåt. Idag är det dags för löning och eftersom Oscar inte lagade någon middag igår som han kunde ha med sig till jobb idag så handlar han säkert pizza och äter det, jäkla slösare, får se om jag kan prata förstånd i honom när han kommer hem.

Igårkväll vid 9-halv 10 på kvällen så bestämde sig Oscar för att montera bilbarnstolen i 9-5:an och det blev faktiskt rätt bra gjort (efter 2:a försöket) hehe =). Så nu kan lillkillen få komma när han vill =). Idag ska vi handla lite när Oscar kommer hem (mat, nappar, nappflaskor och möjligtvis välling). Det har ju varit rätt glest i kylen dem sista veckorna så nu blir det till att handla mat =P.

Kände mig extremt duktig i morse, efter jag hade ätit frukost så blev det ut med Birdie, sen efter det så blev det dammsugning utav hela lägenheten och undanplock av skit som ligger frame utan anledning. Vet att jag brukar göra sånt, men anledningen till att jag känner mig extremt duktig just idag är för att jag knappt har sovit inatt, somna kanske klockan 1, sen vaknade jag en gång i timmen hela natten fram till klockan 10 i morse. Hittar ingen skön ställning att sova i längre, tror att magen har en stor del med det hela att göra. Läste i boken och där stod det att det är väldigt vanligt att inte kunna sova ordentligt på natten och då kunde man försöka sova lite på dagen också, men vet inte om jag kan sova mitt på dagen bara sådär, får väl lika bra vänja mig vid att vara vaken och trött hehe =).

1 vecka och 5 dagar kvar! (12 dagar)

Puss på er!


Måndag

Då var det dags för en ny jobbarvecka (för arbetare då), Oscar jobbar morgon denna veckan, riktigt skönt, då kan man kanske få träffa honom lite mer än vanligt, om han inte får jouren som jag sa igår att han skulle ha hela denna veckan.

Vet inte hur vi ska hinna med allt nu, barnvagnen är uppe, spjälsängen är uppe och bäddad, babysittern är uppe (men inplastad p.g.a katter som ska ligga överallt där dem inte får ligga), BB-väskan är packad, babykläderna är inlagda i byrån och djuren är friska, men bilbarnstolen är inte "installerad" i bilen än (Oscar skulle gjort det i helgen, men det blev aldrig av), skötbordet är inte uppe, hår från djuren överallt, hela tiden måste man dammsuga (minst 3 gånger om dagen) för att håla det rent här inne, ska försöka göra katterna till utekatter, men det är högst omöjligt när dem är vana vid att gå ute och inne och det värsta av allt är att jag inte känner mig redo för barnet än, men det är väl så när det närmar sig mer och mer =S.

Ingen som vill ha katt? 2 stycken bortskänkes om det finns någon som vill ha dem, behöver inte bo tillsammans, men helst ute på landet där dem kan springa fritt (men det är inget krav).

Mor och son eller med andra ord Micra och Bob.

Hemmet är mycket viktigt, det ska helst vara ett hem där dem kan stanna resten av livet så dem inte flyger rundor från familj till familj, dem är vana vid andra katter och hund. Fast jag kommer inte klara av att göra mig av med dem, men tyvärr så måste jag tänka på det som är bäst för bebisen i första hand, fast djuren var här förre lillkillen, men han kommer bli sjuk med så många djur i hemmet.

1 vecka och 6 dagar kvar! (13 dagar)


Puss på er!


Söndag

Idag har det väl hänt mer än vanligt, gick upp ca halv 12 idag hehe =P, fast var uppe rätt länge igårkväll, plus att jag hade starka förvärkar så då kunde man ju inte sova, men tur att dem gick över efter någon timme, lillkillen får vänta lite till så han hinner växa till sig det lilla extra =).

Idag var man på Oscars jobb och tittade på när han meckade med sin fars gamla bil, en Fiat från 1977. Dem skulle svätsa avgasröret eftersom det hade trillat av p.g.a rost. Sen bar det iväg till City Gross för att handla mat eftersom han inte gjorde det igår, men nu ska vi klara oss i alla fall till på Tisdag då det är löning.

På väg hem sen från affären så fick Oscar ett samtal från jouren, då var det en som larmade på lågt batteri så fick Oscar köra hem mig och maten snabbt, sen köra iväg till helsingborg igen för att hjälpa kunden. Och för er som har tappat räkningen så har Oscar tagit över jouren från dem andra nu 4 helger i rad och tro det eller ej, men nästa vecka är hans vanliga jourvecka så då ska han ha jouren den helgen också, så sammanlagt blir det att han har haft jouren i 5 veckor i rad. Kul att inte se sin gubbe på 5 veckor.

Igår packades BB-väskan, äntligen färdigt och fixat så jag inte behöver oroa mig över det längre, men har nästan inga 50-56 kläder så har typ bara packat ner 60 kläder, hoppas att han kan ha dem kläderna på sig =S.

2 veckor kvar! (14 dagar)

Puss på er!


Lördag

Idag ska Oscar göra en jävla massa grejor fast att det är hans meckarfria helg...kul för mig att sitta hemma och titta in i vägen fast han egentligen ska vara hemma med mig, jaja, får väl vänja mig vid att han aldrig håller sådant som han lovat, det har ju hänt ett antal gånger nu ju.

Först nu skulle han köra iväg med husvagnen och ställa den hemma hos sina föräldrar bara för att grannen klagade på att den stod på perkeringsplatsen till vår lägenhet och alla som körde bil kom förbi utan problem, men den skulle flyttas ändå.

Sen ska Oscar fylla på gas på två bilar som han har lovat att göra, han har sagt att han ska göra det här hemma, men det änns som om det inte kommer bli så ändå.

Sen har han lovat mig att vi ska köra och handla mat, vilket vi desperat behöver, vi har ingen mjölk, knappt något bröd, inget pålägg och inga middagar. Vi skulle även handla nappar och nappflaskor till bebisen idag och amningsbh och amningskupor till mig, men det kommer väl inte att bli av eftersom klockan snart är 13:00 och Oscar är inte färdig med att sätta ut husvagnen till sina föräldrar än.

Igårnatt kom Oscar hem klockan halv 12 på natten och innan han kom hem så hade hans mobil stängt av sig så man kunde inte få fatt i honom, då blir man inte alls orolig eller så, sen tänk om mitt värkarbete hade satt igång och jag inte får tag i honom, vad skulle jag göra då, ringa och väcka mamma mitt i natten och säga att hon får köra för att Oscar inte kan ha sin telefon på? Det funkar inte på det visset.

2 veckor och 1 dag kvar! (15 dagar)


Puss på er!


Fredag

Äntligen Fredag...eller ja, får väl inte träffa snyggingen så mycket denna helgen iheller eftersom han ska fixa en bil till en person nu i helgen som han sa att han skulle få pengar för, så får väl se hur det blir med det.

Idag kommer mamma över, mest för att hjälpa mig att klippa Birdies klor för dem är aslånga (ursäkta ordspråket) och vi har "tappat bort" hennes klosax, jag vet att den låg i köket, sen när Oscar städade en dag så har han gjort av med den så nu är den putsväck, har letat i hela lägenheten, men hittar inte den. Hon skulle nog ta med sig köksstolen till bebisen också idag, om hon kommer ihåg den (vi brukar alltid glömma den).

Igår fixade jag med underkläderna och bebiskläderna och det blev mer plats till underkläderna faktiskt, fast denna gången så la jag mina i en låda oh hans i en låda så har man bättre koll på dem hehe, sen blev det en stor låda med bebiskläder plus en liten, men jag skulle behöva en liten låda till eftersom vi har så mycket kläder nu, men då har jag ingen plats till det som ligger i den andra lilla lådan =/. Ska se om jag kan fixa den stora gardroben idag, det blir kanske plats i den till fler bebiskläder, får se hur det blir när jag är färdig.

Jag tror att Birdie har fått urinvägsinflammation =(, inte kul, men jag är inte säker, det såg ut så när hon kissade i alla fall, det såg ut som om det kom blod också, men jag är inte 100% säker, ska ta ut henne snart igen och då ska jag kolla extra noga, hon har druckit en hel skål med vatten nu på en halvtimme, ska fylla på den igen och se om hon dricker ännu mer =(, vill inte att alla våra djur ska bli sjuka nu när lillkillen snart ska komma ut =(.

2 veckor och 2 dagar kvar! (16 dagar)


Puss på er!


Torsdag

Inte mycket att säga idag...förutom att jag hatar folk som röker, inte hatar folk som röker i allmänhet, men folk som röker precis bredvid en och blåser rök rakt i ansiktet på en...speiellt när man är gravid och extra känslig för passiv rökning, ingen respekt eller vad.

Är även förbannad på vår ena granne som har börjat snacka en jävla massa skit om mig och Oscar nu, fast vi hjälpte honom i sommras när hans bil blev stulen, då var han jättetrevlig, men nu går han bakom ryggen på oss och snackar skit, men det kommer ju alltid fram eftersom dem andra grannarna här inte har något emot oss...det är bara han, han sparkar efter våra katter och klagar på att Oscar äger två bilar istället för en. Han sa till Oscar: "Om jag måste åka ambulans så kommer inte den förbi när din bil står där" =O Alltså, känner han sig så sjuk så att han måste åka ambulans den närmsta tiden eller? Han kan ju knacka på här när han ska åka ambulans så kan vi flytta bilen då. Oscar är ju aldrig hemma ändå, mer än på natten, så bilen står där bara nattetid sen är den borta under hela dagen, så att så himla farligt är det inte, plus att om sopbilen kommer förbi bilen så gör väl den lilla ambulansen det också.

Det blev ett ganska långt inlägg ändå, men jag blir så förbannad på sånt folk som bara går och letar en massa fel på andra eftersom dem inte har ett liv att sköta!

Idag har jag lagt in lite mer av tvätten (torkar långsamt). Ska snart fixa med gardroberna och byråna eftersom alla kläderna bara ligger hulor om bulor, så ska ta ut alla kläderna och lägga det snyggt och prydligt, sen ska jag försöka lära Oscar att vara lite försiktigare när han tar ut kläderna så det inte blir likadant igen efter en dag. Ska se om jag kan få ordning på underkläderna också så jag kanske får en ledig låda till bebiskläderna så dem slipper ligga i en påse, det ser så ostädat ut.

Långt inlägg idag hehe =P.

2 veckor och 3 dagar kvar! (17 dagar)


Puss på er!Onsdag

Då var det lille pittafton som det kallas för. Är fortfarande i förnekelse av att jag snart ska föda, har fortfarande inte packat BB-väskan =S fast att jag fick reda på igår att han ligger fixerad med huvudet i bäckenbenet, men sen är jag lite osäker på vad jag ska ha med mig, hur mycket kläder till mig? hur mycket kläder till bebisen? vilka kläder till bebisen? hur mycket blöjor? har jag en väska till detta som inte är för stor/liten? Jag fick ju papper igpr av barnmorskan om vad man ska ha med sig, men det står inte hur mycket blöjor, Oscar vill inte hjälpa mig iheller, han bara säger: "det klarar du fint själv" och sen flinar han.

Bilbarnstolen är iheller inte på plats än...Oscar har bett Ted ta med den till hans jobb så han kan koppla bort airbagen på passagerarsidan, men han gör inte det, känns som om det inte kommer bli färdigt till lillkillen är ute, men kan ju alltid hoppas att han fixar det snart.

Idag har jag kännt mig lite duktig eftersom jag har hängt upp tvätten som Oscar bar upp från källaren innan han stack till jobbet i förmiddags =), glömde förresten berätta för er igår att Oscar inte längre äger en mobiltelefon, den fick sig en smäll etersom det inte gick som Oscar ville så hela framskärmen spräcktes så nu går den inte att använda längre...smart gjort =/.

2 veckor och 4 dagar kvar! (18 dagar)


Puss på er!


Tisdag

Idag var man hos barnmorskan och allting såg fint ut och hjärtat lät bra på lillkillen =), han ligger fortfarande på normalkurvan vilket är bra, det är ju där han ska ligga egentligen hehe =). Vi pratade även lite om förlossningen, vad det finns för smärtstillande och hur man kan göra för att det inte ska göra så ont utan smärtstillande, när man ska ringa in om inte vattnet går när förlossningen sätter igång, vilka faser förlossningen har och mycket mer, hoppas bara jag kommer ihåg allt, det var rätt mycket vi pratade om.

Just det...han ligger helt fixerad nu med huvudet neråt i bäckenbenet =), innan låg han med huvudet neråt, men var fortfarande ruckbar, men nu är han helt fixerad, så nu kan det sätta igång när som helst =D. Oscar blev helt stum när jag berättade det för honom =P, han visste inte vad han skulle säga och blev helt stirrig och trodde att bara för att han var fixerad nu så skulle förlossningen sätta igång ikväll hehe =P, men det tar ett tag till hehe, tror han kommer i Februari faktiskt, kanske inte på det utsatta datumet, men i alla fall i Februari =).

2 veckor och 5 dagar kvar! (19 dagar)


Film ikväll på kanal 6 klockan 21:00 - "Ghost Rider"

Puss på er!


Måndag

Då var det Måndag igen, tror inte att det kommer bli någon annan veckodag när veckan börjar, tråkigt, tråkigt.

Inatt har man sovit jävligt dåligt, först hittade man ingen skön ställning att ligga i (magen följer ju med vart man än vänder sig), sen kommer Oscar och trycker med sin arm på bröstet för han vill hålla om en och då kan man inte andas, då tar man bort armen och då trycker han in den i ryggen på en istället så då kan man inte sova för det, sen har man drömt en massa konstiga drömmar och då vaknar man stup i kvarten av det, sen hade min telefon dåligt batteri klockan halv 5 på morgonen och då började den tutta och pipa var 10:e minut, så då kunde man inte sova p.g.a det...någon som vill byta natt med mig, eller ta över magen en dag eller två, skönt att ungen snart ska ut =).

Imorgon är det dags för ett besök till:

Det är faktiskt det näst sista besöket (om han inte bestämmer sig för att ligga över tiden en vecka eller två).

Mår pissedåligt idag, är nog för att jag sovit dåligt inatt, sen åt jag ingen direkt stadig frukost iheller, får nog ta ett äpple eller något snart så jag mår lite bättre, ska gå till affären sen och se om jag kan handla någon mat, har inget sug på att laga middag idag (speciellt inte när Oscar jobbar kväll).

2 veckor och 6 dagar kvar! (20 dagar)


Puss på er!


Söndag

Förlåt att det inte blev något inlägg igår, men tiden fanns inte till, först hade vi gäster, sen blev klockan halv 5 och vi var hungriga, sen skulle Oscar iväg till jobbet för att hämta lite saker, sen blev det hem till Ola och snacka lite, sen blev det hem till Olas bror Fredrik (Fidde) och snacka lite och hämta en cykel som Oscar fått av honom och sen när man skulle hem så var klockan 00:00 så då var det inte mycket mer att göra än att gå och lägga sig när man kom hem 00:45. Så jag hoppas ni har förståelse för detta.

Idag slängde Oscar ut den andra soffan också (min röda bäddsoffa) och ersatte den med en blå tygsoffa som han fick från sin farmor som hon inte använde. När han kom hem så hade han även med sig en påse med bebiskläder som han hade fått av henne som hon hade stickat själv till oss =), väldigt fina och söta kläder, passar både till flicka och pojke så om det blir fler barn i framtiden så har man kläder som passar en lite tös också hehe, men nu ska vi fokusera oss på den som ligger i magen först, det får gå några år först innan nästa unge bestämmer sig för att komma hehe =P.

Just nu sitter man och skriver blogg, lyssnar på Elvis Presley (konserten från Hawaii) och äter smörgåsrån med smör på =P hehe. Oscar kom hem för 10 minuter sen och lämnade den nya soffan, sen stack han igen för han skulle hjälpa en av Teds kompisar eller vad det var med ett agregat på hans hus som inte funkade som det skulle så skulle han känna en 1000-lapp på det eller vad han sa så vi får se om han fixar det. Det är lite tråkigt att sitta hemma själv igen, men det är ju hans meckarhelg så jag kan inte säga att han inte får lov att mecka om han nu vill det.

Vilket långt inlägg det blev idag, kan bero på att jag fick skriva vad som hände igår också hehe =P.

3 veckor kvar!


Puss på er!


Fredag

Torsdagen bara flög förbi, speciellt på kvällen när det var dags att titta på filmen, men det går ju alltid fortare när man har roligt =).

Igårkväll när Oscar kom hem så var det dags att handla lite hund- och kattmat eftersom det var helt slut och katterna sprang rundor och skrek på en hela tiden, tyckte synd om dem, men nu i morse så har dem ätit två skålar med mat, känns som man har hästar istället för katter hehe =P.

Va bra att veckan har gått rätt fort, men då går det även fort fram tills det är dags att föda, har fortfarande inte packat min BB-väska =S, men jag känner på mig att han kommer ligga över tiden så jag kan packa väskan i nästa vecka istället =P (tror jag lider av förneckelse av att jag ska föda snart =S).

Idag händer det inte mycket, Oscar ska sitta på sin chefs kontor i några timmar nu på eftermiddagen (fram till klockan 16:00) och lyssna på säkerhet på arbetsplatsen hehe =), inte för att jag inte bryr mig om säkerhet, det är mycket viktigt när man står uppe på ett lastbilstak hela dagarna, det jag tycker är roligt i detta är att Oscar inte är lika engagerad och då kommer han sitta och somna inne hos chefen hehe =P.

3 veckor och 2 dagar kvar!


Puss på er!


Torsdag

Då var det Torsdag idag, en dag mindre tills det är helg, mycket skönt =).

Idag har jag faktiskt inte mycket att skriva om, jag menar det är Torsdag och det hände inte så mycket igår och än så länge så har det inte hänt så mycket här hemma.

Eller ja...jag kan ju skriva om Oscars mycket märkliga arbetsschema denna veckan:

Måndag - Jobba morgon (klockan 7:30-16:30).
Tisdag - Jobba morgon, fick även jouren resten av veckan.
Onsdag - Jobba kväll (klockan 12:00-21:00).
Torsdag - Jobba morgon (klockan 7:30 - 16:30).
Fredag - Jobba kväll (klockan 11:00-18:00).
Lördag - Jour.
Söndag - Jour.

Vadå konstiga arbetstider. Kroppen klarar inte av att jobba på det viset, komma hem vid typ klockan 22:00, äta och duscha, sen kanske man inte kommer i säng förrän vid halv 12 på natten, sen så ska man gå upp igen halv 7 på morgonen för att hinna till jobbet halv 8, det är inte bra för kroppen. Sen brukar dem ha så att dem jobbar morgon varannan vecka och kväll varannan vecka, och denna veckan var Oscars morgonvecka, men eftersom hans jobbarkompis ena barn inte kunde andas och var helt blå i hela huvudet så var dem tvungna att åka in med den till akuten på Tisdagsmorgonen (vilket är mycket förståligt), men det jag inte förstår är varför Oscar alltid måste ta kvällsjobbandet då, det finns liksom en till kille som kan jobba kväll, Oscar har ju redan tagit jouren (som han hade förra helgen också).

Det blev visst lite av inlägget ändå...visst handlar det bara om Oscars jobbartider denna veckan, men jag har inte mer att skriva om, då förstår ni att jag har bloggtorka hehe =P.

Film ikväll på kanal 6 klockan 21:00 - "Fun with Dick and Jane" med Jim Carry som spelar Dick =).

3 veckor och 3 dagar kvar =).


Puss på er!


Onsdag

Igår var vi ju på ultraljud och det var mysigt, man såg lika mycket som förra gången, nästan ingenting eftersom det börjar bli trångt för honom inne i livmodern nu =), men vi fick i alla fall se hans huvud och kropp, båda fötterna och båda händerna, fem fingrar på varje hand och fem tår på varje fot =). Hon mätte honom och han har verkligen gått upp i vikt sen förra ultraljudet (3 vekor sen). Sist vägde han 1841 gram och igår vägde han 2468 gram så han har gått upp till sin normalvikt nu. Hon trodde att han skulle väga ca 3000 gram vid födseln =).

Vi fick bilder också på honom, men som sagt, man ser inte mycket på dem, man ser ett huvud med ögon,näsa, mun och händerna (som han tvunget skulle hålla framför huvudet =P). Min lilla sötnos, snart får du ta och komma ut =). 3 veckor och 4 dagar kvar nu =).

Puss på er!


Tisdag

Måndagen bara sprang iväg, man hann inte göra så mycket. Jag säger bara en sak...om du är gravid i vecka 30+ så ät för fan vad du än gör, håll inte igen, både du och bebisen måste ha all mat och näring ni kan få, jag gjorde misstaget och inte åt igår, mer än 5 mackor, 2 glas oboy och en tallrik filmjölk på en hel dag och det klarar man inte av att leva på när man är gravid...det konstiga var att jag kände inte av att jag var hungrig, men det är väl för att magsäcken har tryckts ihop och blivit mindre nu när bebisen tar all plats i magen. Så ät för guds skull!

Idag är det dags för ännu ett besök till Lund universitetssjukhus för:

Dem ville ju kolla honom igen efter några veckor för att se att han håller sig på sin egen tillväxtkurva eftersom han låg lite under den förra gången, men tro mig, han har växt sen sist.

Puss på er!


Måndag

Då var det dags för en ny vecka och nya utmaningar, den nya utmaningen är att försöka gå ut med Birdie utan att bryta alla ben i kroppen eftersom det är 1 dm tjock isbana utanför vår dörr och på hela vägen, så det är en utmaning.

Någon som tagit ner sina juldekorationer än? Inte jag =S, vet inte varför, vet inte när man ska ta ner dem iheller, men det blir väl snart (Oscar har i för sig gjort sig av med lådan till alla julgrejor).

Snön håller på att smällta, vilket är rätt skönt, men nu blir det en massa tö och då blir det slask, sen fryser det på natten och då blir det tjock is istället som man knappt kan gå på utan att halka och slå sönder sig själv, om det ska töa så kan det väl töa ordentligt och inte frysa och ligga kvar en extra vecka, hoppas det hinnar försvinna tills man ska in till förlossningen i alla fall (vet att det är 3 veckor och 6 dagar kvar, men tro mig, det kommer bara springa iväg =P).

Puss på er!


Söndag

Då var det Söndag, kul kul, kanske. Inte för mig dock...inte för att det är Måndag imorgon utan för att på Oscars meckarfria helg så är han ute och meckar ändå och lämnar mig hemma, men vad ska man göra...jo, skita i att försöka ge honom meckarfria helger varannan helg eftersom han ändå inte är hemma.

Det roliga med denna veckan är att vi ska på ultraljud igen på Tisdag och få se vår lilla pojke =), dem ska bara kolla så att han går upp i vikt som han ska och följer sin kurva, men det gör han eftersom barnmorskan mäter livmodern varje gång man är där vilket är varannan vecka och enligt den kurvan så håller han sin egen vikt =).

Hittade en mysig bild på Birdie =) Hon hade lagt sig på ett konstigt sätt i soffan =P.

Och soffan som ni ser på bilden har Oscar dumpat på jobbet eftersom den var helt nersutten och sen hade Birdie varit förbannad på den en gång och tuggat upp lite stoppning. Så nu står soffan på Oscars jobb och bokhyllan som stod i sovrummet står där soffan stod innan så nu blev det mycket luftigare i både vardagsrummet och sovrummet, mycket lättare att städa också =).

Puss på er!


Lördag

Tro det eller ej, men idag är det faktiskt Lördag hehe =P.

Idag fick Oscar jouren, så man har fått vara ensam hemma ett bra tag nu, men vad gör det då? Inte mycket, är liksom van vid det vid det här lagret, men han var på väg hem nu.

Mamma kanske kommer på besök idag med mina småbrödrar. Snart är det dags för henne att bli mormor och Johan och Erik ska snart bli morbrödrar, va roligt för dem hehe, måste kännas gammalt för mamma att bli mormor när hon är 43 år gammal hehe =P. Bara 29 dagar kvar nu, så det närmar sig med stormsteg =). LÄNGTAR!

Vet att jag är dålig på att lägga upp magbilder, men idag kommer det faktiskt en sådan så håll i hatten eller vad ni nu har på huvudet =P:

Stor skillnad efter 8 veckor? =P

Puss på er!


Fredag

Då var det Fredag idag, spännande för alla jobbare =). Oscar bestämde sig faktiskt för att jobba idag, fast han fortfarande är lite sjuk...duktig gosse min lilla tiger är =).

Idag var jag hos barnmorskan som ni säkert såg igår och allt såg finfint ut, förutom en sak som jag faktiskt störde mig lite på...han har gått upp rätt mycket i vikt, han har börjat gå över sin kurva, innan låg han precis under normalkurvan, men nu ligger han exakt på normalkurvan =S, kan det vara all julmat som man slängde i sig under juldagarna? Åt ju så jag blev propmätt på julafton, var knappt hungrig dagen efter, sen den 25:e så åt jag lika mycket igen när vi var hos mormor och morfar, sen den 26:e var vi hos Oscars farmor, men då åt jag inte så himla mycket....men sen på nyårsafton så åt jag rätt mycket igen så jag blev propmätt.

Igår så var det städdag här hemma, det blev rätt bra, tvätt händes in och ny tvätt hängdes på tork, köket fick en skinande diskbänk, disken sattes in i skåpen och ny disk i maskinen, golven blev dammsugade 2 gånger (men fick ändå dammsuga idag igen), en liten omöblering av sovrummet och vardagsrummet, en bokhylla som stod i sovrummet flyttades till vardagsrummet och till sist; barnvagn uppe, babysittern uppe, bilstolen uppe (men ej monterad i bilen än), spjälsängen uppe och färdigbäddad, babykläderna inlagda i byrån och hakklapparna och pipmuggen och tallrik och bestik inlagt i en låda i köket. Det ända som är kvar nu som måste fixas är nappar, nappflaskor, ersättning (fall i fall) och amningsgrejor till mig =).

Längtar efter dig nu min lilla påg! Kan jag verkligen vänta en hel månad till!?

Söt bild på en liten pluttbebis =).

Puss på er!


Torsdag

Då var det Torsdag idag...tråkigt värre, eftersom då närmar sig helgen med stormsteg och Oscar har meckarfri helg, men jag har en liten aning om att han kommer mecka ändå, eftersom han inte meckade förra helgen för att han var sjuk. Han anser att han fortfarande är sjuk, men han är ändå ute i det kyliga vädret och "leker" med sin bil (9-3:an), den är liksom inte alls sänkt och den har liksom inte sommardäck på, men ändå ska han iväg.

Städning har pågått här hemma idag, tills han ville ute och leka med bilen, det vi har kvar nu är att lägga in bebiskläderna i byrålådorna (dem ligger i påsar just nu =S) och fixa lite inne i sovrummet, eftersom Oscar tvunget skulle möblera om där inne, men inte möblera färdigt innan han åkte iväg. Så det är lite småfix kvar. Måste ju bli färdigt nu innan den lille killen kommer, idag är det ju exakt 1 månad kvar innan han ska ut =) (om han kommer på rätt datum).

Imorgon är det dags för ännu ett besök till:

Så det blir till att gå upp tidigt =), jobbigt när man sovit till klockan halv 12 varje dag denna veckan hehe =P.

Oscar skulle nog jobba imorgon, han kände sig lite skyldig eftersom han inte gått till jobbet på hela veckan, men imorgon jobbar han från 11:00 - 18:00 så det är inte så farligt, barar hoppas att han hinner till jobbet efter vi varit hos barnmorskan.

Puss på er!


Frågestund!

Hittade lite roliga frågor att svara på om graviditeten =).När ska du föda? 6 Februari 2011.

Tror du att ert barn kommer på utsatt datum? Nej, det tror jag inte.

Vilket datum plussade du? Ingen aning =S kommer inte ihåg exakt.

Vilken vecka är du i nu? Vecka 35 + 3 dagar.

Är du tillsammans med barnets pappa? Japp, absolut =).

Var barnet planerat? Nej.

Har ni tagit reda på könet? Japp, en liten kille =).

Om nej, vad tror ni att barnet har för kön? Vet redan =P.

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
Nästan 1 år.

Har ni bestämt vad barnet ska heta? Japp, men det säger jag inte förrän han är ute =P.

Har du haft en svår graviditet? Nej, inte så värst.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Kanske, får se i framtiden.

Har du fått några bristningar? Japp, på alla möjliga ställen.

Är du nervös inför förlossningen? Ja, faktiskt, det börjar ju närma sig nu.

Har du några cravings?
Nej.

Hur tror du/ni att barnets personlighet kommer att bli? Den kommer säkert att få antingen min eller Oscars envishet, men jag hoppas att den inte får både min och Oscar envishet för då kommer vi aldrig få en lugn stund =) hehe.

Hur reagerade du/ni när du plussade? Chockade...visste inte hur vi skulle göra, men det blev att behålla och det var det bästa beslutet vi någonsin gjort =).

Vad är det bästa med att vara gravid? Att lägga handen på magen och känna hur han rör sig =).

Vad är det sämsta med att vara gravid? Alla bristningar på huden.

Har du gått upp mycket i vikt? Japp, lite mer än 10 kg =/.

Vad ser du fram emot mest? Att få hålla om min lilla pojke och pussa och krama honom =).

Vad ser du INTE fram emot?
Trotsåldern hehe =P.

Hur ska ni göra med föräldraledigheten? Eftersom jag inte jobbar så kommer jag vara hemma så länge jag kan. Oscar kommer ju vara ledig i 2 veckor när bebisen föds, sen kommer han ta några dagar från min ledighet också.

Vad har ni köpt till bebisen och vad har ni kvar att köpa? Vi har köpt nästan allt till bebisen, det vi har kvar är nappar, nappflaskor och lite amningsgrejor. 

Hur tror du att du kommer att bli som mamma?
Jag tror att jag kommer vara väldigt överbeskyddande, men jag kommer nog även vara bestämd, som man måste och ändå rättvis.

Hur tror du att din sambo kommer att bli som pappa? Han kommer nog också vara överbeskyddande och hitta på en massa hys sen när bebisen blivit äldre =P hehe.

Lite information för er som undrar....i för sig så har ingen ställt dessa frågor till mig, men nu slipper ni om ni hade tänkt ställa dem hehe =P.

Puss på er!


Onsdag

Onsdag idag, har inte mycket att skriva om Onsdagen faktiskt, det har inte hänt mycket idag och kommer säkert inte hända mycket mer idag heller.

Oscar hemma idag igen och kommer förmodligen vara hemma hela veckan också.

Pratar lite med mormor nu, hon kan prata i evigheter, man behöver inte säga mycket när man pratar med henne eftersom hon har så mycket att berätta själv hehe =).

Har ingen bild idag =(.

Puss på er!


Tisdag

Då var det Tisdag idag och Oscar är hemma idag igen (han var hemma igår också, glömde nämna det), men men, kul för mig kanske, eller jo, jag får ju träffa min lilla tiger mer då =).

Igår drog vi till Löddeköpinge och till Center Syd för att inskaffa lite saker (kunde inte köra till hbg eftersom någon från jobb kunde sett honom då). Vi inskaffade inneskor till mig från Skopunkten, kanske inte världens snyggaste, men väldigt sköna att gå i.

Ser dem inte sköna ut? Jag vet att dem är sköna i alla fall hehe =P.

Efter det så bar det av till Lund eftersom Lödde tydligen hade lagt ner onoff, så vi körde till Lund, väl inne på onoff så köpte Oscar ett spel, kommer inte ihåg vad det heter, men det handlar om vilda vestern i alla fall och sen ska man hjälpa en massa människor för att öka sitt ryckte och bli berömd i staden. Oscar kör tvärtom, han dödar alla och blir efterlyst hela tiden och rånar folk.

Puss på er!


Måndag

Blev lite blödig nu eftersom jag tittade på gammla sommarbilder från semestern förra året =), längtar tills man åker iväg igen, snön är borta och man ligger i husvagnen och myser på kvällen och på dagen ligger man i vattnet och myser =). Detta året kommer ju bli bättre eftersom denna gången kommer vi ha en bebis med oss =).

Här är några mysiga bilder från Ölands djurpark:
Dem här aporna var rätt gulliga och roliga, dem på den 1:a bilden kramades hela tiden och apan på den 2:a bilden skulle kissa på Birdie hela tiden hehe =P, den tyckte väl att hon gjorde intrång på deras revir =P, dem på den 1:a bilden försökte få tag i Birdie när hon gick nära gallret för att hon ville lukta på dem hehe =P.


Söt va? =) Sitter som en människa och äter hehe =P.


Detta är inte från Öland, men jag tyckte att denna bilden också var väldigt sommrig =).

Fick nyss se overallen vi har köpt till den lille bebisen, den är så söt och vacker, vi packade nyss upp den (under tiden jag skrev detta inlägget) så det blir kanske en bild på den i nästa inlägg =).

Puss på er!


Söndag

Då var det Söndag idag, inget vidare för alla som ska arbeta imorgon, men men...Oscar är sjuk så han kanske blir hemma imorgon och på Tisdag också...vi får se hur han mår helt enkelt.

Fick ett väldigt trevligt och roligt sms i morse av en viss liten Michelle där det stod att hon nu har fått sin lilla son! =D GRATTIS Michelle och lycka till med den lilla nu, hoppas att förlossningen gick bra och att du mår bra, du gick lite över tiden, men du höll honom inne till Januari i alla fall som du ville hehe =).

Dagen har precis börjat, men jag känner mig så fruktansvärt slö och hungrig, fast jag precis ätit en tallrik med fil och 2 mackor =S. Kanske får ta en eller två mackor till.

Har inte så mycket att skriva om, det störta med detta inlägget var att Michelle fick sin lilla son idag =).

Puss på er!


Lördag

Då var det den 1:a dagen på det nya året! Vad spännande, eller inte, det är en Lördag och det är stängt över allt, men vad ska man göra åt det, inte mycket.

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton igårkväll, vi avslutade det gamla året hos Oscars föräldrar och med att äta fondue med grönsaker, dipsåser och pommes, det var väldigt gott faktiskt, åt så mycket så jag hade nästan ont i magen =S.

Idag, blir det pizza =P (som man köper i affären, inte på pizzeria), vi är väldigt lata på att laga middag idag.

Jag har redan börjat tänka på vad jag önskar mig när jag fyller år, inte för att jag kommer få det, fast i för sig så har dem ju rasat i pris nu efter jul och nyår, så man kan ju alltid hoppas =).


Önskar mig denna.....eller.....


denna...som ni ser har dem olika färger, guld och röd hehe =P.

Puss på er!


RSS 2.0